Cauzele apariției viermilor, semne și metode de tratament

Viermii sunt viermi paraziți care trăiesc în corpul uman. Se știe că în lume există aproximativ trei sute de specii de helminți. Viermii parazitează în organele interne, afectându-le și provocând diverse boli.

Cauze

câine în casă ca un vânzător ambulant de viermi

Ouăle de paraziți intră în corpul uman în mai multe moduri.

  1. Contactul este una dintre cele mai comune căi de a pătrunde în corpul uman. Helmintiazele contagioase se transmit atunci când nu sunt respectate regulile de igienă personală (mâini nespălate).
  2. Geohelmintiaza. Larvele intră în sol sau apă cu fecalele animalelor bolnave sau prin transfer de insecte. Muștele sunt principalul purtător de infecție. De asemenea, sursa invaziei este contactul direct cu un animal bolnav, prin fecale, salivă sau lână.
  3. Biohelmintiaza. Infecția are loc pe calea alimentară prin alimente. Ouăle de viermi intră în organism prin legume, fructe, ouă nespălate. Consumul de carne, pește, fructe de mare insuficient prelucrate termic duce, de asemenea, la invazie.
  4. calea de transmisie. Unii paraziți intră în organism prin mușcături de insecte.

Semne ale apariției viermilor

mâncărime în anus cu viermi

Puteți identifica prezența unei boli la o persoană folosind următoarele simptome:

  • mâncărime în anus;
  • balonare, flatulență;
  • încălcarea scaunului;
  • erupții alergice pe corp;
  • modificări de greutate;
  • sindromul oboselii cronice.

Dacă apar aceste semne, ar trebui să vă adresați imediat medicului dumneavoastră, care va emite o trimitere pentru teste, va diagnostica boala.

Tratamentul viermilor

medicul prescrie tratament pentru viermi

Nu este posibilă detectarea imediată a prezenței bolii. Perioada de latentă poate dura ani. După diagnosticare, medicamentele antihelmintice sunt prescrise de un specialist care efectuează o serie de teste, identificând tipul de parazit și stadiul bolii. Pentru fiecare tip de parazit se va prescrie un curs specific de tratament. Automedicația în acest caz este contraindicată. În forma acută a bolii, medicul prescrie perfuzii, injecții.

Tratamentul antihelmintic nu este întotdeauna eficient, așa că cursul terapiei se repetă după câteva săptămâni. În timpul tratamentului, o parte din viermii helmintici moare și iese prin fecale.

Tratamentul viermilor are o abordare integrată, incluzând imunoterapia și utilizarea medicamentelor antibacteriene. Toți membrii familiei ar trebui să urmeze un curs preventiv împotriva helmintiazelor.