Curățarea de paraziți la domiciliu, semne de infecție și metode de tratare a acestora

Corpul oricărei persoane este un sistem complex care se află în contact continuu cu mediul. Microorganismele îl populează încă de la naștere: unele dintre ele sunt utile și ajută organismul nostru, dar unele, dimpotrivă, sunt dăunătoare și se numesc paraziți. Aceste microorganisme dăunătoare, printre care se pot distinge unicelulare, ciuperci și alți paraziți, se înmulțesc în timp, iar influența lor negativă afectează tot mai mult corpul uman. Prin urmare, este extrem de important să curățați corpul de paraziți folosind metode eficiente și dovedite, acest lucru se poate face cu ușurință acasă.

Ce sunt paraziții și ce boli provoacă aceștia?

Paraziții sunt organisme care se pot distinge prin următoarele caracteristici:

 • sunt complet dependenti de proprietar
 • trăiesc din el
 • sunt asociate cu proprietarul pentru un anumit timp

Orice organism viu care corespunde acestei descrieri poate fi clasificat ca parazit. În general, printre ei se disting protozoarele și helminții. Helminții, sau cum se mai numesc și viermii, provoacă diverse helmintiază.

Printre acestea se pot distinge enterobiaza, ascariaza, opistorhia și alte boli. Cei mai simpli paraziți sunt microorganismele patogene care provoacă boli precum amebiaza, giardioza, toxoplasmoza etc. Paraziții pot pătrunde în corpul uman în diferite moduri:

 1. alimente, în care alimentele sau apa „contagioase" devin o sursă de infecție
 2. contact: paraziții intră în organism prin apă în timp ce înoată în rezervoare poluate
 3. sexual: infecție cu paraziți prin contact sexual cu o persoană infectată (de multe ori unicelulare se transmit astfel)
 4. prin insecte: infecția apare după o mușcătură de insectă

Toate tipurile de paraziți diferă între ele atât în durata dezvoltării, cât și în habitatul organismului gazdă. Orice organ uman, până la țesutul muscular, poate fi infectat. Mulți paraziți pot infecta mai multe sisteme din interiorul unei persoane simultan, mișcându-se prin corp împreună cu fluxul sanguin.

Paraziții pot provoca o mare varietate de boli, așa că este important să le identifici din timp pentru a ști cu ce să faci față.

Constipația și stagnarea bilei sunt provocate de anumite tipuri de viermi, care, datorită dimensiunii și formei lor, pot înfunda intestinele și căile biliare. Ca urmare, există o obstrucție completă sau parțială a intestinului, peristaltismul acestuia se agravează. Blocarea căii biliare duce la dezvoltarea „icterului obstructiv".

Diareea este o tulburare intestinală caracterizată prin scaune moale frecvente. Acest lucru duce la pierderea unei mari părți de sodiu și cloruri de către organism. Durerea în mușchi și articulații poate fi cauzată de paraziți care se răspândesc în tot corpul, infectând lichidul articular și mușchii. Apariția unei astfel de dureri este un semnal grav că există organisme străine în organism și sistemul imunitar a început să le lupte.

Piele cu probleme. Unele protozoare pot provoca alergii ale pielii care se manifestă ca dermatită atopică, urticarie sau eczeme. Aceste boli, provocate de paraziți, nu pot fi tratate cu unguente și alte metode standard.

Oncologie. Cu un nivel ridicat de infecție a corpului cu paraziți, se poate întâmpla ca aceste organisme să înceapă să se acumuleze în corpul uman, formând cheaguri. Ele perturbă circulația normală a sângelui, în urma căreia unele celule încetează să primească suficientă nutriție și sunt otrăvite de deșeurile paraziților. Acest lucru poate determina formarea celulelor canceroase și, uneori, aceste acumulări de paraziți sunt diagnosticate ca tumori maligne în timpul diagnosticului, motiv pentru care se efectuează adesea operații inutile.

Paraziții sunt diverse organisme care trăiesc în corpul uman, trăiesc pe cheltuiala lui și îl afectează constant negativ cu produsele activității lor vitale. Ele pot fi împărțite în două tipuri: protozoare și helminți. Toți paraziții trăiesc în diferite organe umane și îi afectează activitatea vitală în moduri diferite.

Metode de curățare a organismului de paraziți

Foame

Printre alte metode de curățare a organismului de paraziți, trebuie evidențiat postul. În timpul postului, corpul uman este eliberat de multe necazuri inutile și își dă toată puterea luptei împotriva paraziților. În acest moment, microflora sănătoasă este restabilită, iar cea dăunătoare este distrusă.

pelin împotriva paraziților

Toate organismele dăunătoare părăsesc corpul uman, iar sistemele corpului uman sunt curățate și restaurate la activitatea lor. Această metodă este destul de simplă și accesibilă, iar efectul ei pozitiv este ușor de observat: sângele este curățat, iar circulația acestuia se îmbunătățește, mobilitatea articulațiilor crește, iar elasticitatea ligamentelor crește.

Puteți muri de foame atât acasă, cât și în instituții medicale speciale. Această din urmă opțiune, desigur, este mai bună, deoarece în acest moment pacientul se află sub supravegherea constantă a medicilor. Căldură. Adăugând usturoi, piper, muștar, ceapă și alte condimente în dieta ta obișnuită, poți crește temperatura internă a corpului. Acest lucru ajută la curățarea acestuia de paraziți, dar este important să cunoașteți măsura, deoarece alimentele condimentate, consumate mai mult decât este necesar, pot afecta negativ organele digestive.

lapte de usturoi

O dată pe săptămână, timp de o lună, trebuie administrată o clismă din lapte la temperatura camerei, în care usturoiul a fost fiert în prealabil. Norma pentru un adult este un pahar de lapte pe procedură, pentru un copil - un sfert de pahar. mediu acid. Adăugarea diverșilor acizi din fructe în dietă ajută la lupta împotriva paraziților. Acidul poate fi obținut prin consumul atât de fructe proaspete, cât și de oțet.

Sucuri

O metodă excelentă de combatere a helminților este sucul de morcovi, care trebuie consumat de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masa principală. Curățarea se efectuează timp de o lună.

Deshidratare

Pelinul și cuișoarele duc la deshidratare, iar într-un organism deshidratat, paraziții mor mult mai repede. De asemenea, aceste plante au efect bactericid și curăță organismul de toxine.

Usturoi

Poate fi numit un produs cu adevărat miraculos. Această metodă este următoarea: pacientul mănâncă zece căței mici de usturoi, după care sunt spălați cu lapte copt. După câteva ore, trebuie să bei un laxativ. Ca urmare, paraziții mor și sunt excretați din organism.

Kerosen purificat

Purificarea paraziților folosind kerosen purificat se efectuează conform următoarei metode: mai întâi, luați-l în fiecare dimineață, după umezirea unui cub de zahăr cu câteva picături de substanță. În timp, doza trebuie crescută treptat, până la punctul până când se consumă câte o linguriță de substanță pe doză, timp de o lună.

Sagebrush

Pulberea acestei plante este un instrument excelent în lupta împotriva paraziților. Se ia o lingurita dimineata si seara. Are un gust foarte amar și neplăcut, așa că poate fi pus într-o minge de pâine proaspătă și consumat sub formă de capsulă. Purificarea se efectuează în decurs de o lună.

Există multe modalități de a curăța organismul de paraziți. Fiecare metodă se bazează pe un ingredient special care are proprietăți antiparazitare speciale.

Triplet de Heldy Clark

triadă împotriva paraziților

Triada după Heldi Clark este considerată mai eficientă decât omologul său rus, triada lui V. A. Ivanchenko. Conform acestei rețete, se prepară o tinctură excelentă care curăță organismul de mulți paraziți. Se compune din coajă imature de nucă, pelin și cuișoare.

Aportul comun al tuturor acestor componente este eficient în distrugerea atât a paraziților adulți, cât și a larvelor și ouălor acestora. Pentru combaterea helminților, este necesar să luați o anumită cantitate de tinctură de nucă, în funcție de ziua tratamentului:

 1. ziua 1: o picatura de tinctura intr-o jumatate de pahar de apa. Bea pe stomacul gol.
 2. ziua 2: două picături într-un pahar cu apă
 3. ziua 3: trei picături de tinctură într-un pahar cu apă
 4. ziua 3: patru picături într-un pahar cu apă
 5. ziua 5: cinci picături într-un pahar cu apă
 6. ziua 6: două lingurițe pe pahar de apă

După ce ați adăugat tinctura în apă, trebuie să așteptați un sfert de oră și abia apoi să o luați. Dozarea in acest fel ajuta la curatarea organismului de viermi in toate etapele dezvoltarii lor, indiferent de locul in care s-au asezat. Tinctura nu trebuie adăugată în apă fierbinte, deoarece temperatura ridicată îi reduce eficacitatea. Membrii familiei și cunoștințele cu care sunteți în contact constant ar trebui să ia două lingurițe de tinctură pe săptămână ca măsură preventivă, deoarece acestea pot fi sursa de infecție. Cum se ia pulberea de pelin (în lingurițe înainte de masă):

 1. ziua 1: un praf mic de apa
 2. ziua 2: un sfert de lingură de apă
 3. ziua 3: o treime de lingură
 4. ziua 4: o jumătate de lingură

Deci treptat creste cantitatea de pulbere de pelin consumata si pana in a 14-a zi cantitatea consumata ar trebui sa ajunga la jumatate de lingura. Recepția poate fi împărțită în două sau trei părți înainte de a mânca. După ce doza ajunge la jumătate de lingură, aceeași cantitate de pulbere se consumă timp de șase zile zilnic, după care frecvența de utilizare se reduce la o dată pe săptămână. Aportul de pudră de cuișoare (în lingurițe înainte de masă):

 1. ziua 1: o cincime de lingură
 2. ziua 2: un sfert de lingura
 3. zilele #3-#10: o treime dintr-o lingură
 4. după a zecea zi: o lingură de pulbere o dată pe săptămână

Tratamentul constă în aportul constant al acestor trei componente în anumite doze. După tratamentul principal, se folosesc doze de șoc de medicamente pentru a preveni organismul pe tot restul vieții. Dacă este necesar, cursul tratamentului se repetă. În cazuri deosebit de severe, cursul se repetă la o săptămână sau două după cel principal.

„Tripletul" conform lui Heldi Clark este o modalitate eficientă de a curăța organismul de paraziți. Constă într-o singură administrare a trei componente: tinctură de coajă imature de nucă, pelin și cuișoare. Ca urmare, există o distrugere complexă a paraziților în toate etapele dezvoltării lor.