Curățarea antiparazitară a corpului cu ierburi și uleiuri

planta medicinala impotriva parazitilor

Efectul cel mai pronunțat după regimul antiparazitar este îmbunătățirea stării pielii, erupția cutanată și mâncărimile dispar, pielea este curățată de eczeme, neurodermatită. Și, desigur, puterea crește semnificativ, energia, eficiența și starea de spirit cresc.

Și este timpul să efectuăm curățarea antiparazitară chiar acum, toamna, după sfârșitul verii, dar înainte de debutul iernii. Dacă nu există simptome care să indice clar parazitoza, curățarea se efectuează o dată pe an, în septembrie-octombrie.

Dacă există boli care sugerează prezența paraziților, cursul se efectuează de 2-3 ori pe an.

Principalele simptome care pot indica necesitatea curățării antiparazitare:

 • alergii, prurit, erupție pe toate sau nu este deloc clar pentru ce;
 • dermatită, eczeme, psoriazis;
 • flatulență, tulburări ale tractului gastro-intestinal, apoi diaree, apoi constipație, crampe intestinale, greață;
 • tuse persistentă prelungită, astm bronșic;
 • pofta de dulciuri, alimente bogate in amidon;
 • a fi supraponderali sau subponderali;
 • anemie (feritină scăzută și B12);
 • anxietate constantă, nervozitate, tulburări de somn;
 • în analizele de sânge - eozinofile crescute, proteină cationică eozinofilă, VSH, bilirubină, transaminaze hepatice. Analiza scaunului nu este întotdeauna orientativă;
 • mărirea ficatului prin ultrasunete.

Din păcate, este destul de dificil de diagnosticat prezența paraziților. În principiu, s-ar putea să nu aibă sens. Un număr mare de microorganisme trăiesc în corpul nostru, acestea nu sunt neapărat helminți, pot exista protozoare, dar au același nume - paraziți. Deocamdată, s-ar putea să nu se manifeste în niciun fel, dar în anumite condiții încep să se dezvolte diverse boli și apar simptomele enumerate.

Prin urmare, cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru corpul nostru este să facem prevenire.

Program antiparazitar pentru adulti si copii de la 9 ani

Luăm ca bază pentru schema complexă colecția antiparazitară de ierburi, suc de nucă verde, ulei, fito-lumânări. Folosim argilă albă și extract de pin ca agenți de curățare suplimentari.

Principala acțiune a fitopreparatelor este o curățare complexă a organismului (intestine, ficat, sânge), lupta împotriva helminților și a larvelor acestora, ciupercilor și agenților patogeni.

Proprietăți ale componentelor incluse în complex

Colecție de ierburi „Antiparazitare"

Este folosit în programe complexe pentru helmintiază, infecții bacteriene și fungice. Combate viermii și larvele lor din intestine, ficat și alte organe. Compoziția include ierburi otrăvitoare, destinate adulților și copiilor de cel puțin 7 ani.

COMPOZIŢIE:flori de tanaceu, mușețel, frunze de vâsc, mentă, eucalipt, plantă de pelin amar, cimbru, agape, centaury, troscot, celandină, rozmarin sălbatic, păpădie, rădăcini de calamus, elecampane, valeriană, coajă de cătină.

Proprietățile componentelor principale:

Flori de tanaceu.Datorită conținutului din compoziția chimică de alcaloizi, amărăciune, ulei esențial, taninuri, are un efect antihelmintic activ. În plus, are o serie de proprietăți suplimentare de care organismul nostru are nevoie în lupta împotriva paraziților: coleretice, antispastice, antibacteriene, antiinflamatoare. Guma și compușii flavonoizi ajută la detoxifiere. Această otravă vindecătoare alungă efectiv „oaspeții neinvitați", fie că este vorba despre helminți sau microbi. Este bine studiat și recunoscut de medicina oficială ca fiind extrem de eficient împotriva viermilor.

Vasc.O plantă otrăvitoare care parazitează trunchiurile stejarilor și altor copaci. Datorită substanțelor toxice (conține alcaloidul viscotoxina), creează condiții nefavorabile pentru supraviețuirea paraziților, în special utilizarea pe scară largă a vâscului împotriva viermilor rotunzi (oxiuri, ascaris).

Pelin.Conține un ulei esențial unic cu o compoziție complexă, ale cărui componente principale sunt tuyona și chamazulena. Amărăciune puternică, care nu este tolerată nu numai de helminți, ci și de cele mai simple microorganisme. Împreună cu tanazul, pelinul stimulează secreția bilei, a sucurilor pancreatice și gastrice, forțând organismul să se purifice și să se dezinfecteze în mod activ.

Cimbru.Conține timol (o componentă a uleiului esențial), care are un efect dăunător asupra viermilor de bandă și rotunzi, recomandat în special în lupta împotriva helminților precum viermii și anchilostomosii.

Rostopască.Conține un întreg complex de alcaloizi (aproximativ 20! ). Toate au efecte diferite asupra paraziților, viermilor, agenților infecțioși. Mai ales puternic își manifestă proprietățile celandinei în legătură cu giardioza, infecțiile fungice și virale (papillomavirus, care provoacă erupții cutanate de papiloame, condiloame, veruci).

Ledum.Planta otrăvitoare. Conține un ulei esențial unic, compus în principal din alcooli sesquiterpenici și este considerat un puternic agent bactericid și chiar insecticid. Consider rolul rozmarinului sălbatic ca mijloc de combatere a florei bacteriene oportuniste. De exemplu, Staphylococcus aureus sau alți coci care trăiesc cot la cot cu o persoană.

Agrimonie.Are un efect curativ complex asupra intestinelor, ficatului, rinichilor pentru a asigura detoxifierea activa a organismului si vindecarea peretilor intestinali afectati de helminti.

DiocConține glicozide amare și alcaloizi care au un efect dăunător nu numai asupra helminților maturi sexual, ci și asupra larvelor acestora.

Păpădie.Ajută ficatul să evacueze produsele de carie ale paraziților. Previne constipatia.

Rădăcini de calamus, elecampane.Conține uleiuri esențiale, amărăciune și taninuri. Aceștia expulzează viermii din ficat, îmbunătățesc funcționarea tractului gastrointestinal și luptă împotriva infecțiilor bacteriene.

Troscot (pasăre highlander).Efect diuretic si usor laxativ, sustine functiile de curatare a organismului.

Farmacie flori de mușețel, frunze de eucalipt- componente antibacteriene si antiinflamatorii.

Mentă, Valeriană- antispastice, ingrediente calmante. Ele maschează amărăciunea compoziției, îmbunătățind gustul.

Scoarță de cătină.Are un efect laxativ foarte ușor, dar eficient. Adăugat la colecție ca antagonist la taninurile unor componente ale compoziției (tansy, elecampane, calamus, vâsc). Scopul este de a asigura curățarea (golirea) intestinului în timp util, prevenind constipația și intoxicația.

Colecție de ierburi „Pentru curățarea tractului gastrointestinal"

Se folosește atât pentru pregătirea pentru curățarea Antiparazitară, cât și în alte situații – în caz de otrăvire, constipație, după sărbători, sărbători (bufete), sau pur și simplu dacă „s-a mâncat ceva greșit".

Plantele incluse in colectie au un usor efect laxativ, coleretic, antiinflamator, antispastic, antiparazitar si detoxifiant. Colecția are un efect excelent de vindecare asupra întregului tract gastrointestinal, îmbunătățește funcția hepatică și îmbunătățește digestia alimentelor.

COMPOZIŢIE:scoarță de cătină, frunză de prun de cireș, frunză de mentă, melisa, plantă de starwort, motherwor, pelin, anghinare, semințe de in, semințe de chimen, flori de mușețel, nemuritoare.

Dacă comparăm compoziția acestei colecții cu cea Antiparazitară, atunci vedem repetări ale unor ierburi (mentă, cătină, pelin, flori de mușețel). Compoziția este mult mai „moale", dacă este necesar, se poate administra copiilor peste 5 ani ca Antiparazitar. În acest scop, recomand adăugarea plantei de cimbru (o pătrime) în colecție. Deși pelinul este amar și cunoscut pentru proprietățile sale puternice antihelmintice, este permis copiilor. Ca parte a colecției de pelin, o parte foarte mică, colecția nu este la fel de amară ca Antiparazitar. Copiii, dacă este necesar, pot fi administrați în cure scurte de 5-7 zile în doză redusă.

De asemenea, vedem că există plante prebiotice în colecție, adică. ierburi care au un efect pozitiv asupra stării microflorei intestinale - prune cireșe, stelate, anghinare, in. Mușețelul și chimenul ameliorează inflamația și formarea de gaze, mușețelul și melisa - împotriva spasmelor intestinale, imortela îmbunătățește funcționarea vezicii biliare.

Cursul de administrare este de 1-2 săptămâni, în funcție de scopul aplicării.

Suc de nuci verzi

Principalele proprietăți ale sucului de nucă verzi sunt antiparazitare, fungicide și antibiotice, care se datorează conținutului unui compus unic din nucile verzi - juglone. În prezent, juglona este studiată și în direcția proprietăților anticancerigene.

Interesant despre Juglone

Producerea juglonei de către plantele din familia Nucului este un răspuns protector pentru a le asigura supraviețuirea. Multe plante (de exemplu, artarul de zahăr, bumbacul, cireșul negru, stejarul roșu și altele) produc substanțe alelochimice pentru a le spori supraviețuirea și reproducerea prin suprimarea competiției. Cum!

Când o plantă o afectează negativ pe alta prin producerea și eliberarea de compuși chimici, se spune că planta agresoare este alelopată.

Pur și simplu, este mai bine să nu plantezi multe plante lângă nuci - aceștia pot muri.

La plante, juglona se prezintă sub formă de hidroxid, dar când este expusă la aer, se oxidează și își schimbă culoarea, motiv pentru care, în timpul depozitării, sucul de nucă (precum și un amestec de nucă-miere) se închide la culoare și devine maro-negru.

În plus, fructele unei nuci tinere conțin diverse vitamine și oligoelemente (A, B1, B2, B5, B6, B9, C, E, K, H, PP. Oligoelemente: fier, iod, bor, zinc, cupru , mangan, fluor), o cantitate mare de taninuri și flavonoide.

Cu siguranta folosim sucul de nuca verde in programele antiparazitare.

Ulei de chimen negru

Un ulei vindecător unic care poate înlocui zeci de medicamente diferite.

Ideea este că uleiul de chimen negru ajută la eliminarea cauzei principale a unei game largi de diferite boli. Luptă împotriva ciupercilor, viermilor, microorganismelor protozoare - flora patogenă care este inevitabil prezentă în organismul oricărei persoane și provoacă multe boli - anemie, dermatită, oncologie. . .

Proprietățile antiprotozoare și antihelmintice ale chimenului negru sunt asociate cu combinația unică a mai multor substanțe în compoziția sa simultan, dintre care principalele sunt:

 • Alcaloizi (nigelicină, nigellidină, nigellitzină).Duce la moartea corpului parazitului, determinându-l să perturbe grav procesele metabolice.
 • Saponine.Au un efect deprimant asupra ciupercii candida, a grupului de microbi cocici, a celor mai simple organisme unicelulare și a helminților. De asemenea, ajută la curățarea organismului de toxinele cu care paraziții își otrăvesc gazda.

Alcoolii.Alcoolul triterpenic Taraxerol prezintă activitate anticanceroasă pronunțată, în special în sarcom și cancer de sân; are acțiune antimicrobiană.

 • Timolul.Acțiunea sa puternică antihelmintică este dovedită științific. Provoacă paralizia viermilor, în urma căreia aceștia mor. De asemenea, substanța are proprietăți antiseptice și regeneratoare, ajutând mucoasa intestinală să se refacă de leziunile paraziților.
 • Cineol.Un agent antihelmintic care face ca ouăle lor să se dizolve.
 • Thuillon.Provoacă paralizie și tulburări severe ale sistemului nervos al helminților, în urma cărora aceștia mor.
 • Taninuri.Sub influența lor, învelișul protector al viermilor devine mai subțire, din cauza căruia își pierde capacitatea de a proteja viermele de efectele enzimelor digestive. În plus, într-o serie de dăunători, aceste substanțe provoacă o încălcare a producției de energie, din care se produce rapid moartea parazitului;
 • Uleiuri esentialesunt în general intolerabile pentru paraziți și provoacă moartea acestora din cauza tulburărilor metabolice.

Uleiul de chimen negru este combinat ideal cu ierburi și alte preparate.

Fito-supozitoare Antiparazitare

O componentă necesară a schemelor de fitoterapie pentru invaziile parazitare ale intestinului, rectului, ficatului, precum și în programe complexe de curățare a organismului.

Compoziţie: unt de cacao, propolis, ulei de chimen negru, ulei de nuca, extracte de musetel, pelin, calendula, uleiuri esentiale de cuisoare, pelin, tuia.

Unt de cacaoeste o bază ideală pentru supozitoare. Prezinta proprietati emoliente, hranitoare, hidratante, protectoare, tonice si regenerante, previne raspandirea infectiilor si este hipoalergenic. Contine un complex de acizi esentiali si vitamina E, la contactul cu pielea, se topeste rapid si se absoarbe, aducand toate substantele active in profunzime in tesut.

Uniculeiuri de chimion negru si nucaau un efect antiparazitar puternic în zona tractului gastrointestinal, ficatului, precum și a altor organe și sisteme, acționând prin fluxul sanguin general.

Propolis- un antiseptic puternic.

Uleiuri esențiale de cuișoare, pelin și thuja occidentalăefect dăunător asupra unui număr de microorganisme parazitare, diferite tipuri de helminți, sunt utilizate pentru infecția cu oxiuri, viermi rotunzi, giardioză, opistorhiază.

Compoziția de uleiuri esențiale și extracte din plante este activă și împotriva streptococilor, microflorei drojdiei, are un efect antiinflamator și puternic de vindecare în tractul gastrointestinal și sistemul genito-urinar.

Lumânările Phyto pot fi folosite de copiii de la 2 ani. Supozitoarele pe bază de plante sunt incluse în programul cuprinzător antiparazitar în combinație cu aportul intern de ierburi.

Deci, următoarele plante și preparate sunt incluse în fitocomplexul antiparazitar pentru adulți și sunt utilizate conform schemei:

 1. Colecție de ierburi „Pentru curățarea tractului gastrointestinal"se bea timp de 1 săptămână, se prepară conform instrucțiunilor de pe ambalaj: 1Preparați o lingură din colecție cu două pahare de apă clocotită, lăsați timp de 30 de minute, scurgeți. Se bea in timpul zilei in portii intre mese.
 2. Colecție de ierburi „Antiparazitare"bea timp de 2 saptamani (dupa incheierea aportului saptamanal al primei colectii). Preparați după rețeta indicată pe ambalaj: Adulți: Preparați 1 lingură din colecție cu 1 pahar (200 ml) apă clocotită. Pentru copiii de 7-14 ani, se ia 1 lingurita din colectia nr. 40 pentru 1 pahar cu apa clocotita. Insista 30 de minute. Încordare. Se bea 1 pahar de infuzie timp de 10-15 zile dimineața și seara (adică se bea 1 pahar dimineața, apoi 1 pahar seara).
 3. Suc de nuci verziluați 20 de picături la 100 ml de apă de 3 ori pe zi cu 20-30 de minute înainte de masă timp de 1 lună fără întrerupere pe fundalul colecțiilor de plante de mai sus.
 4. Balsam cu ulei de dovleac și ulei din semințe negre(se bea, alternând câte 1 săptămână, fără întreruperi pe parcursul a 1 lună, adică repetă fiecare ulei de 2 ori). Dozarea uleiurilor: Se ia 1 lingura de desert (6 ml) de balsam de ulei de dovleac de 3 ori pe zi in timpul meselor (amestecat cu alimente). Pentru adulți se ia 1 linguriță (4 ml) de ulei de chimen negru, o jumătate de linguriță (2 ml) pentru copiii de 6-12 ani, o dată pe zi în timpul mesei (amestecând cu alimente). Acțiunea uleiurilor: antiparazitar, laxativ ușor, coleretic, hepatoprotector.
 5. Lumanari fitopuneți noaptea pe cale rectală conform schemei: setați pentru 10 zile, pauză pentru 10 zile, apoi setați din nou pentru 10 zile.
 6. Argilă albă și extract de coniferebăutură, alternând 1 săptămână de internare, fără întreruperi pe parcursul a 1 lună, adică. repetați fiecare remediu de 2 ori.

O soluție de argilă albă trebuie făcută în proporție de 1 linguriță plină de argilă cu o lamă mică la 100 ml (jumătate de pahar) de apă, administrată de 3 ori pe zi cu 1 oră înainte de masă. Argila alba este un adsorbant, pentru a evita intoxicația luăm o soluție de argilă cu orice programe de curățare

Extract de coniferese ia 1 lingurita (4 ml) de extract in 1 pahar cu apa de 3 ori pe zi intre mese. Extractul de conifere este inclus în acest complex pentru a preveni intoxicația și pentru a întări puternic sistemul imunitar.

Cursul de curățare va dura 1 lună.